ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Terug naar overzicht

Vorige

Volgende

Samenwerken voor een toekomstbestendige bodem: Partner Event 2018

Op dinsdag 13 en woensdag 14 november jongstleden organiseerde Zuidberg een inspirerend en verbindend evenement voor haar directe afnemers van Frontline Systems en Tracks. Dit tweedaagse evenement thematiseerde zich rondom samenwerking en een toekomstbestendig gebruik van onze landbouwgronden.

Nederland als kennisland

Zuidberg werkt in Nederland, Duitsland en Oostenrijk samen met landbouwmechanisatie-bedrijven voor de verkoop van haar producten. Overige landen bereikt Zuidberg dankzij haar netwerk van importeursbedrijven. Deze importeurs bieden vervolgens landbouw-mechanisatiebedrijven in hun land de Zuidberg producten aan.

Als op-twee-na grootste exporteur van agrarische producten is Nederland een hoogontwikkelde agrarische sector. Dit heeft voordelen én nadelen: de voordelen zijn dat er veel kennis en kunde is binnen de sector; onderzoekers, technici en ontwikkelingsbedrijven in genetica helpen de boer bij het uitoefenen van hun vak. Het nadeel is dat de constante schaalvergrotingen en uitbreidingen gepaard gaan met belemmeringen. Tijdens het evenement werden de bezoekers geïnformeerd over deze ontwikkelingen en presenteerde Zuidberg de door haar ontwikkelde oplossingen. 

Rondleidingen & workshops

Het evenement ging van start met rondleidingen, waarbij ook ontwikkelingen in onze productieomgeving werden getoond. Zo was de trackshal met rupsbandsysteem en rubberproductie voor velen een geheel nieuwe ontwikkeling. Ook bij onze Staalservice afdeling zijn veel nieuwe machines geplaatst. Opvolgend namen de bezoekers deel aan onze product “workshops”. Zuidberg informeerde op deze manier groepen over de doorontwikkeling en toepassing van producten zoals de overrijdbeveiliging, het nieuwe fronthefsysteem, onze verschillende trackmodellen en ons assortiment PTO’s.

Seminars

Andere hoogtepunten van onze dagen waren de lezingen die werden gehouden door Dr. Ir. Gera van Os (hogeschool Aeres Dronten) en Ir. Jan van den Akker (Wageningen University & Research).  Gera van Os gaf een inspirerende en praktische presentatie over de lange termijn gevaren voor akkers. Denk hierbij aan biodiversiteit, drainage, bemesting en bodemdruk.

Daarna lichtte Jan van den Akker zijn gespecialiseerde onderzoeken naar bodemverdichting toe. Jan van den Akker ging dieper in op het gebruik van zware machines en lichtte hierbij het voordeel van rupsbandsystemen tegenover banden toe.

Bedrijfsidentiteit

Tijdens het evenement ging onze vernieuwde bedrijfsidentiteit ook officieel van start. De aankleding van het evenement was geheel in nieuwe stijl. Ook ontvingen de bezoekers samples van nieuw promotiemateriaal, zoals petten, pennen, brochures, kalenders en vlaggen.

Reacties

De reacties waren zeer positief, zowel van onze importeurs als landbouwmechanisatie-bedrijven. Dit evenement luidt een nieuwe tijdperk in van samenwerking tussen de verschillende partijen en Zuidberg is zeer verblijd met zo’n gemotiveerde groep partners samen te kunnen werken.

Zuidberg wil bij deze alle deelnemers bedanken voor hun komst.