ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Terug naar overzicht

Vorige

Volgende

Prei rooien met tracks: een jaar ervaring

De Fendt 722 Vario op tracks in bedrijf bij Matthieu Verrue.
 
 

Rooien onder alle omstandigheden

In de zomer van 2017 heeft Mathieu Verrue uit Kuurne (België) een Fendt 722 Vario aangeschaft met Zuidberg Tracks om hiermee prei te rooien. Verrue wil onder alle omstandigheden kunnen rooien om een vers product te kunnen leveren. Een jaar later bezocht Zuidberg Verrue voor een kort interview over zijn bevindingen.

Kuurne, gelegen tegen de Franse grens in West-Vlaanderen, is een gebied met een zand-leemgrond. Verrue teelt hier voornamelijk prei, maar ook bloemkolen en aardbeien. Verrue heeft meerdere percelen, sommigen meer dan 10 kilometer uit elkaar.

Aankoopbeslissing

Door problemen met de zelfrijdende rupsrooier zocht Verrue naar een alternatief. Na een trekker met tracks te huren, besloot Verrue over te stappen naar een Fendt 722 Vario op Zuidberg tracks.

“Andere tracksystemen hebben het probleem dat er veel modder in achterblijft. Na enkele keren bij Zuidberg zelf te gaan kijken heb ik gezien dat de tracks veel meer open zijn. Dat vond ik een positief pluspunt.”

Verrue voorkomt met zijn tracks niet alleen zware bodemverdichting, maar heeft nu ook betere trekkracht en meer gemak bij het rooien van zijn gewas.

De toepassing

Mathieu Verrue rijdt voornamelijk in natte periodes op tracks.

“In de winterperiodes kan de grond hier erg nat zijn, waarbij insporing optreedt. In december 2017 hebben we behoorlijk wat regen gehad, maar ik was superblij, want ik kon iedere dag rooien, en zo  elke dag een vers product aan bieden. Niet rooien bestaat niet meer.”

De Zuidberg tracks worden met een systeem aan het trekkerframe gemonteerd. Dit zorgt voor  een solide, compacte constructie en is bedrijfszeker. 

Een ander voordeel waar Verrue over spreekt is de flexibiliteit. Buiten de preioogst stond zijn zelfrijdende rupsrooier een half jaar stil. Door zijn Fendt na de preioogst terug te bouwen op wielen, maakt hij optimaal gebruik van zijn investering.

"Het demonteren doe ik in totaal in 6 uur. Van het opnieuw monteren heb ik 3 uur werk. Voor mij en mijn toepassing heb ik in de zomer een goede trekker op banden beschikbaar, en in de winter staat hij op rupsen.. Ik heb geen enkele seconde spijt van gehad van mijn beslissing.”

“Alles, allee, alles werkt veel efficiënter.”

Meer over Verrue’s ervaringen met Zuidberg Tracks horen? Houd de Zuidberg website dan in de gaten. Binnenkort zullen video-interviews van onder andere Mathieu Verrue online worden geplaatst.

Met eigen ogen zien hoe snel je een trekker van banden naar rupsen ombouwt? Bekijk dan deze video.