ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Terug naar overzicht

Vorige

Volgende

Ontwikkeling ledgers voor Walibi's "Untamed"-achtbaan

Zuidberg Rollercoasters: ontwikkeling ledgers voor Walibi’s “Untamed” achtbaan

Zuidberg Staalservice levert haar halffabricaten aan meerdere sectoren. Naast agrarisch, infra en vuilverwerking levert Zuidberg sinds vorig jaar ook aan de (amusements)parkensector.

Robin Hood wordt Untamed

Walibi Holland in Biddinghuizen staat zowel landelijk als in Europa bekend om haar aanbod van unieke, spannende achtbanen. De nieuwste achtbaan “Untamed”  zal de achttien jaar oude houten “Robin Hood” vervangen.

Het unieke is dat deze achtbaan een hybride model is, waarbij een stalen rails ondersteund wordt door de reeds bestaande houten constructie. Naast een hogere snelheid dan zijn voorganger, gaat de “Untamed” over de kop en kent het een vrije val die steiler is dan de “Goliath” (de steilste achtbaan in het park).  De nieuwe attractie wordt op 1 juli 2019 voor publiek geopend. 

Zuidberg Staalservice

Zuidberg produceert en levert de “ledgers” (horizontale balken) waarop de rails van de achtbaan op gemonteerd worden.  Hoewel het een spannend project in een nieuw veld is, zijn het product en de bewerkingen bekend voor Zuidberg. Zuidberg vervaardigd dit product vanuit plaatstaal door deze te snijden, zetten en te laten verzinken. Het verzinken wordt uitgevoerd bij Rotocoat, een partij die gespecialiseerd is in het thermisch verzinken van staal en het aanbrengen van beschermende poedercoatings op verzinkt staal, staal, aluminium en RVS.

Niet elke ledger is gelijkvormig. Omdat de rails in bepaalde bochten in een schuine hoek loopt, zijn sommige ledgers ook anders gevormd. Zuidberg voorziet de ledgers van een unieke code zodat tijdens de constructie duidelijk is welke ledger waar geplaatst moet worden. Zo gaat de opbouw zo gemakkelijk mogelijk.

Video interview Zuidberg

Recent bezocht Walibi Holland  Zuidberg voor een “Making Of” video. Nieuwsgierig naar de video? Bekijk hier het interview met Zuidberg, of bekijk de hele video.