ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Terug naar overzicht

Vorige

Volgende

Fronthef wint aan populariteit in voorjaarsactiviteiten

Steeds vaker wordt de fronthef gebruikt bij verschillende activiteiten die plaatsvinden in het voorjaar.

Doorzaaien
Een voorbeeld is het doorzaaien van grasland. Met het doorzaaien van de grasmat kan tegen geringe kosten de kwaliteit en opbrengst van eigen percelen worden behouden of zelfs aanzienlijk worden verbeterd. Dit omdat het aandeel goede grassen in de grasmat wordt verhoogd.

Wiedeggen
Een belangrijke voorbewerking op het doorzaaien is wiedeggen, wat veelal in de fronthef gebeurd. De wiedeg zorgt ervoor dat jonge kiemende zaadonkruiden en loszittende of dode grassen worden losgetrokken. Daarnaast wordt de grond oppervlakkig los gemaakt, waardoor de doorzaaimachine het graszaad goed in de grond kan aanbrengen voor een grote kiemkracht. Vaak worden er in de fronthef meerdere bewerkingen gecombineerd. Het toevoegen van een egalisatieraam of weidesleepketting aan de wiedeg is al geen uitzondering meer.


Een belangrijke voorbewerking op het doorzaaien is wiedeggen

Sleepslangbemester
Ook de sleepslangbemester wint aan populariteit in het voorjaar. Doordat velen brede banden met een lage bandenspanning gebruiken, kan men zich in een nat voorjaar eerder op de grasmat begeven en wordt de schade aan grasmat en bodem beperkt. Feit is dat ook met brede banden en een lage bandenspanning het contactoppervlak van een tracksysteem niet geëvenaard kan worden, waardoor grasmat en bodem nog steeds onnodig veel worden beschadigd.

Onafhankelijk onderzoek toonde al eerder aan dat rupsen de bodem minder verdichten dan extra flexibele landbouwbanden. Het gebruik van tracksystemen is daarom ook bij het sleepslangen al niet meer onbekend.

Dubbele haspel in fronthef tijdens bemesten
Tijdens het sleepslangbemesten zien we steeds vaker een enkele of dubbele haspel welke wordt meegenomen in de fronthef. De extra ‘zware’ hefsystemen in het programma lenen zich hier uitstekend voor door hefvermogens variërend van 5,0 en 6,0 ton, met eventuele toevoeging van pushbar of zijplaten voor extra versteviging.