ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Terug naar overzicht

Vorige

Volgende

Nieuwe E-PTO van Zuidberg


 

Nieuwe E-PTO van Zuidberg biedt duurzaam alternatief voor het aandrijven van machines

 

Zuidberg Group of Companies heeft haar nieuwste product, de E-PTO, met trots gepresenteerd op de Agritechnica 2023.

Maar waarom is deze nieuwe PTO nodig? De reden hiervoor is de groeiende vraag naar duurzame aandrijfconcepten. Deze nieuwe concepten worden steeds vaker toegepast in voertuigen, waarbij de dieselmotor wordt vervangen door een elektromotor en de brandstoftank door een accu. Om deze nieuwe concepten optimaal te laten werken, biedt Zuidberg een elektrisch aangedreven PTO systeem aan. Hierdoor blijft de gestandaardiseerde PTO interface bestaan en kunnen de huidige machines toch aangedreven worden op een duurzame manier. De Zuidberg E-PTO biedt zo een oplossing die zowel machines als de weg naar verduurzaming met elkaar verbindt.


Maar hoe werkt de E-PTO eigenlijk? De E-PTO wordt aangesloten op het elektrische systeem van het voertuig. Het biedt de mogelijkheid om de draairichting en het toerental van de PTO te variëren via een centrale, direct tegen de tandwieloverbrenging gemonteerde elektromotor. Door vermogen, koppel en toerental continu te monitoren en bij te sturen kan een beter werkresultaat van het werktuig worden verkregen en de efficiëntie nog verder worden vergroot. Optimalisatie van de tandwieloverbrenging zorgt voor een lage geluidsemissie en een hogere efficiëntie.

De Zuidberg E-PTO biedt de mogelijkheid om werktuigen met een variabel toerental, onafhankelijk van de rijsnelheid, aan te drijven waarbij het vermogen afhankelijk is van de gekozen elektromotor. Dankzij deze oplossing hoeven er geen werktuigen aangeschaft te worden met een eigen elektrische aandrijving. De traditionele werktuigen kunnen gewoon gebruikt worden terwijl deze alsnog elektrisch aangedreven worden. Zuidberg kan ook transmissies maken die diverse nevenfuncties zoals hydrauliek, lucht en andere voorzieningen kunnen aandrijven. Ook rijaandrijvingen behoren tot de mogelijkheden.

Zo biedt Zuidberg Group of Companies met de E-PTO een duurzame en flexibele oplossing.