ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Terug naar overzicht

Vorige

Volgende

Wintertoepassingen in Noord-Amerika

Sneeuwscooterpaden door de oeroude bossen en bergen worden onderhouden door tractoren met sneeuwschuivers en "groomers"

 

Wintertoepassingen in Noord-Amerika

Rupsbandsystemen worden steeds meer gebruikt in de Noord-Amerikaanse landbouw. In de winter krijgen ze een andere functie: sneeuwruimen.

Land of the free

Vijf jaar geleden opende Zuidberg haar vestiging in Cedar Falls in de Amerikaanse ‘Mid-West’. Zij levert aan dealers en fabrikanten in de Verenigde Staten, maar ook aan importeurs in Canada en Mexico.

In de aan Canada grenzende staten als Michigan, Wisconsin en en Minnesota valt er jaarlijks tussen de 100 tot wel 360 (!) centimeter sneeuw. Om de wegen berijdbaar te houden worden verscheidene sneeuwruim-technieken toegepast.

Gemeentelijke diensten

Het makkelijkste is om een sneeuwschuiver aan de fronthef te koppelen. Wil je sneeuwophoping voorkomen, dan  is een sneeuwblazer in de fronthef een betere optie.

Zware werkzaamheden vragen om een robuuste, betrouwbare fronthef. Als je je fronthef voorziet van een duwstang (pushbar) en een ‘Heavy Duty’- set (versteviging tussen de hefarmen), verzeker je de combinatie tegen onnodige schade.

 

  Sneeuwschuiven snow removal blade fronthitch New Holland    
 
Een Kubota 7060 met Normand sneeuwblazer in North-Dakota (klik).
 
New holland in de straten van Quebec, Canada.
 


Sneeuwscooter trails

Wanneer in de ‘Mid-West’ de eerste sneeuw begint te vallen, wisselen quadrijders hun voertuig om voor een sneeuwscooter. Vrijwilligers van sneeuwscooterverenigingen steken hun handen uit de mouwen om de routes door de oeroude bergen en bossen te onderhouden voor zowel hobbyist als toerist.

Het laatste wat ze willen is dat een toerist halverwege de route in de sneeuw en kou verdwaald,  of erger nog, verongelukt. Alger County SORVA haar vrijwilligers zetten zich de hele winter in om de route veilig te houden.

Maar hun tractor op rupsen was allesbehalve fijn om mee te werken. De vrijwilligers werkten tijdens het “groomen” urenlang in een trillende cabine. Zo werd het leuke werk na een paar uur al een vervelende klus waar niemand zin in had.

Weer plezier in werk

Dit was de reden voor S.O.R.V.A om afgelopen Januari een John Deere 6175R uit te rusten met een Zuidberg “heavy duty” fronthef, pushbar en Zuidberg F-frame tracks. Doordat trillingen minder doorwerken in de cabine en de bodem stappen de vrijwilligers weer met plezier op de tractor.

In combinatie met een sneeuwschuiver en een “groomer” (werktuig voor het gelijkmaken van het sneeuwoppervlak) kan de trekker de routes (met een totaalafstand van zo’n 160 kilometer) tiptop in orde maken.

We wensen ze veel succes met het groomen voor zolang dat het sneeuwscooter seizoen nog zal duren.

Zie ook ons nieuwsbericht van vorig jaar, over tracks voor een New Holland T 7.210.

 

John Deere 6175R wordt geleverd aan Alger County S.O.R.V.A.