ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Terug naar overzicht

Vorige

Volgende

Vergroting snijcapaciteit met Trumpf 2D TruLaser 5030 fiber lasersnijmachine

Vergroting snijcapaciteit met Trumpf 2D TruLaser 5030 fiber lasersnijmachine

Ter vergroting van de productiecapaciteit is afgelopen maand een nieuwe lasersnijmachine toegevoegd aan het machinepark van Zuidberg Staalservice. Deze machine is gekoppeld aan het automatisch Stopa magazijnsysteem en sluit daarom naadloos aan bij de huidige werkzaamheden.

Flexibel ontwikkelen

De toevoeging van de  snijmachine is een praktische toepassing van een aanvullende productiestrategie. Zuidberg volgt de  Quick Response Manufacturing (QRM) strategie, waarbij slechts 80% van de maximale productietijd ingepland wordt. In de resterende 20% productietijd kunnen bijvoorbeeld spoedorders worden opgepakt of kan extra aandacht worden besteed aan kwaliteit en procesverbetering. Op deze manier kan Zuidberg fluctuaties in aanvragen gemakkelijker opvangen.

Trumpf 2D Trulaser 5030 fiber

De snijmachine met een laservermogen van 8000 Watt, kan plaatstaal tot wel 25 mm dik snijden. De ‘Smart Beam Control’-techniek controleert de focuspositie van de laser continue en past deze aan wanneer deze afwijkt. Hierdoor blijft de kracht en positie van de laser onder alle omstandigheden constant. Kwaliteit en procesveiligheid blijven zo gewaarborgd.

Deze lasersnijder biedt ook hoogwaardige en gladde snijhoeken op alle plaatdiktes door haar ‘BrightLine fiber’-functie. Dit is een slimme combinatie van o.a. een speciaal optisch systeem en stromingsgeopimaliseerde sproeiers. Hierdoor levert de machine de hoogst haalbare werkstukkwaliteit. De Trulaser 5030 fiber kan daarnaast ook op hoge snelheid dunnere platen bewerken, waarbij het materiaal de gewenste kwaliteit en eigenschappen behoudt.

Geïnteresseerd naar de werking van de Smart Beam Control? Bekijk deze video: https://www.youtube.com/watch?v=jb1YladarvY

Benieuwd naar wat Zuidberg Staalservice voor u kan betekenen? Neem contact op met onze Staalservice Salesengineer Ivan van der Vegte.