ZUIDBERG AGRARISCH

Uitgelicht

Constructie nieuw kantoor Zuidberg North America afgerond

Hij staat er! Afgelopen maand hebben onze Zuidberg collega’s in Noord-America hun pand afgerond.

Lees verder 

Artikelselector


Vind uw fronthefsysteem ►

Uitgelicht

Hoe Zuidberg Lean inzet om continu te verbeteren

Al jarenlang passen bedrijven de Lean-methodiek toe om verspillingen te elimineren en een cultuur van continue verbetering te creëren.

Lees verder►

×

INDUSTRIEEL

Bekijk de laatste
Industrial video

ZUIDBERG INDUSTRIEEL

Uitgelicht

Een transmissie voor serieproductie kiezen – welke fasen doorlopen fabrikanten?

In dit blog leggen we uit hoe wij fabrikanten helpen bij het kiezen van een transmissie voor een seriematige levering.

Lees verder►

×

Installeer de Zuidberg app

Ontvang pushnotificaties van Zuidberg na publicatie van nieuwsartikelen of productlanceringen.

Terug naar overzicht

Vorige

Volgende

Verdere vergroting productiecapaciteit door uitbreiding personeel & machinepark

Verdere vergroting productiecapaciteit door uitbreiding personeel & machinepark

Zuidberg werkt voortdurend aan innovatie en verbetering in producten en het productieproces.  Door een toenemende vraag naar Zuidberg producten heeft zij gekozen voor een verdere groei van de organisatie. Het resultaat? Een verhoogde productiecapaciteit en een kortere levertijd.

Personeelswerving

Het afgelopen jaar bleek het voor veel bedrijven erg moeilijk om technisch personeel te vinden. Samen met een geplande bedrijfsgroei was dit voor Zuidberg reden om nieuwe middelen toe te passen waarmee ze de juiste potentiële collega’s zou kunnen bereiken.

De oplossing voor de organisatie bleek de “Zuidberg Banenmarkt”, afgelopen juli. Door de actieve toepassing van online- en offline promotie hebben we zo’n 300 werkzoekenden mogen verwelkomen. De organisatie van het evenement, gehouden op ons bedrijventerrein, bestond uit een serie rondleidingen waar werkzoekenden op verschillende werkplekken kennis konden maken met ons en een toekomstige baan.

Van de grote groep werkzoekenden hebben wij 14 mensen aan mogen nemen. Denk daarbij aan medewerkers spuiterij, lassers, verspaners en PTO-monteurs. De eerste vier aangenomen werknemers ontvingen via een speciale actie een E-bike van Zuidberg.

Impact nieuwe machines op fronthefproductie

In 2018 heeft Zuidberg investeringen gedaan in verschillende afdelingen binnen haar machinepark.

Zo heeft zij in januari geïnvesteerd in een Reishauer RZ410 tandwielslijpmachine. Deze tandwielslijpmachine slijpt geharde tandwielen en kan, dankzij een meettaster, producten na de bewerking in de machine zelf meten. Dit zorgt niet alleen voor efficiëntie in slijpen, maar ook in meten.

In februari is geïnvesteerd in twee nieuwe Okuma bewerkingsmachines. Deze bewerkingsmachines zijn geschikt voor het bewerken van kleine producten met meervlaks bewerkingen. Zuidberg telt nu vier van deze machines, welke worden gebruikt voor het draaien bij Production Support.

Ook werden in februari twee 110-tons hybride kantbanken van Safan geïnstalleerd voor Zuidberg Staalservice. Deze compacte machines zijn geschikt voor het zetten van kleine complexe, dikke plaatdelen. In vergelijking met de traditionele hydraulische kantpersen levert dit een aanzienlijke toename van de perscapaciteit per beschikbare buiglengte.

Naast bovenstaande machines zijn ook vier handlasboxen, een kwaliteitscontrole-cabine, een lasersnijmachine een een Kardex geautomatiseerd opslagsysteem aan ons machinepark toegevoegd.

Het resultaat van deze investering is een hogere productiemogelijkheid en soepeler werkprocessen op de afdelingen vertanding, verspaning en de lasserij.

Effect op 2019

Door de toename in capaciteit van personeel en bewerkingsmachines wordt verwacht dat de capaciteit van zowel de lasserij als PTO-assemblage toeneemt met 10%. Bij onze spuiterij is het verschil in capaciteit, enkel door personeel, toegenomen met 15%.

Weten wat voor mogelijkheden Zuidberg voor u als fabrikant biedt? Neem contact op met onze accountmanagers Sake Barkhuis (Agrarisch), Ivan van der Vegte (Industrieel) of Martin Kalter (Transmissies).